O nama

O nama

Copex DOO je porodična kompanija osnovana 1990 godine sa sedištem u Novom Sadu, Republika Srbija. Pokrajinu Vojvodinu, u kojoj Copex obavlja najveći deo svoje proizvodnje, odlikuje je jedno od najplodnijih zemljišta u Evropi, povoljna klima koja omogućava veoma raznovrsnu biljnu proizvodnju, veliki broj reka i jezera kao i veoma razuđena mreža kanala za navodnjavanje.

Primarna delatnost Copex-a je proizvodnja FC Virginia i Burley duvana. Sa više od 20 godina iskustva i timom najboljih stručnjaka iz ove oblasti, Copex predstavlja vodeću kompaniju u proizvodnji duvana u Srbiji. Proizvodnja se ugovara sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima, stručno pratimo tehnologiju gajenja useva i nudimo siguran plasman poljoprivrednih proizvoda.
Ugovaramo proizvodnju duvana u kooperaciji na oko 1.000 ha (sa preko 350 gazdinstava), na sopstvenim površinama gajimo preko 50 ha.
Naša proizvodnja je podeljena u različite rejone; Srem, Banat, Bačka, Mačva, Pocerina, Podrinje. Svaki od tih rejona se odlikuje jedinstvenim pedoklimatskim specifičnostima što doprinosi raznovrsnosti i specifičnim kvalitetima tako da naši duvani bivaju izvezeni i pronalaze svoje kupce po celom svetu i ulaze i u najzahtevnije blendove cigareta. U cilju stalnog unapređenja tehnologije proizvodnje i kvaliteta duvana ostvarujemo saradnju sa naučno-istraživačkim ustanovama iz zemlje i inostranstva.

copex doo
copex doo

Razvoj COPEX -a se dalje širio u pravcu primarne poljoprivredne proizvodnje. Ratarska proizvodnja je pretežno usmerena ka proizvodnji NON GMO useva soje, kukuruza i pšenice namenjenih izvozu. Pored toga, Copex se bavi i proizvodnjom secerne repe za potrebe domacih secerana. Poslednjih godina sve vise uzima na znacaju proizvodnja uljane tikve iz cijeg semena Copex proizvodi vrhunsko hladno ceđeno ulje namenjeno izvozu. Pored velike nutritivne vrednosti i specifičnog, prijatnog ukusa, ovo ulje ima i lekovita svojstva zbog kojih se koristi u terapiji urinarnog trakta ,prostate, kod hormonskih disbalansa.

Kada je reč o stočarstvu Copex doo je pretežno orijentisan ka živinarskoj proizvodnji. U svom vlasništvu imamo farmu brojlera kapaciteta preko milion kilograma brojlera godišnje. Ovu proizvodnju obavljamo u kooperantskom odnosu sa domaćom mesnom industrijom.

Preduzeće zapošljava visoko obrazovani stručni kadar iz oblasti poljoprivrede i ekonomije.